PRODUCTE
UDI: ARQUEOLOGIA ROMANA EN HISPÀNIA
Els alumnes elaboren un MAPA DIGITAL ARQUEOLÒGIC D'HISPÀNIA amb la tipologia dels edificis arquitectònics i obres públiques d'època romana que han sobreviscut al llarg del temps.
L'alumnat participa de forma col.laborativa en l'elaboració d'un mapa digital compartit utilitzant Google Maps. Cada alumne ha elegit una ciutat d'Hispània i ha d'incorporar en el mapa digital la informació visual més rellevant respecte a les restes arqueològiques de l'urbanisme i arquitectura d'època romana que avuí en dia es conserven, amb informació textual bàsica que considere adient. El mapa es completarà amb les aportacions de tots.
Prèviament, l'alumnat crea en Google Docs una carpeta en la qual arreplegarà de forma sistematizada la informació bàsica que necessite (any de fundació i nom de la ciutat on es troben les restes arqueològiques, any de construcció dels edificis o obra pública, polític responsable, imatges, url d'imatges...).
Per a la búsqueda d'informació, l'alumnat podrà utilitzar totes les fonts documentals oferides per a la realització de les activitats de la present unitat didàctica, així com podrà explorar altres, com ara:
- Digital Atlas of the Roman Empire
Durant el procés de realització del producte l'alumnat disposarà d'una rúbrica analítica que l'ajudarà a identificar les pautes a seguir i els aspectes rellevants que ha de considerar.
Instruccions per a utilitzar google Maps:
1- Accepta la invitació de la professora que et permetrà entrar en el document compartit en Google Maps. D'ara endavant podràs accedir a ell cada vegada que vulgues des del teu Drive (Documents compartits).
2- Busca en el mapa la ciutat que tens assignada, fes clic en la icona superior "afegir marcador" i fes doble clic en el punt del mapa on vols introduir-lo.
3- Introdueix el nom de la ciutat i la informació imprescindible: any de fundació, província a la que pertanyia, categoria adminstrativa de la ciutat...
4- Busca en Internet els edificis d'época romana que es conserven d'eixa ciutat i introdueix les seues imatgens mitjançant la seua url creant nous marcadors en el mapa.
5- Controla amb l'ajuda de la professora els drets d'ús de les imatges que utilitzes.
6- Afegeix la informació que consideres important sobre els edificis que has aportat.
Obra publicada con Licencia Creative Commons Reconocimiento No comercial Compartir igual 3.0